Monday, December 12, 2011

After wedding


Cum poti sa stii ca he is the one/ she is the one?? Am ajuns la concluzia ca nu prea ai cum sa stii! Ajungi dupa un timp sa nu mai recunosti pe cel de langa tine. Ieri era jumatatea ta, si tot universul era al vostru, insa maine e posibil sa nu mai vezi decat niste umbre firave ale dragostei. Clar... asta e in cel mai nefericit caz. Insa cele mai multe cupluri, cel putin asa tind eu sa cred, sunt fericite, implinite, si mereu cand se uita in dreapta lor, au acel umar magic pe care pot plange oricand, mereu cand intorc capul vad ochii plini de incredere, si mereu cand inchid ochii vad umbra dragostei si simt adierea fericirii. 
Insa, am ajuns la urata conluzie, ca o casnicie este extrem de dificila. O casnicie trebuie hranita cu bucurii. O casnicie mereu trece prin urcusuri si coborasuri. Insa... un cuplu care se bazeaza pe dragoste, orice coboras al vietii i se pare mult mai usor cand e alaturi de cel drag.
Nu poti porni la un drum considerandu-l  usor, si nu trebuie neglijat ce e cel mai important: sensul celor doi, care formeaza o echipa, si care dupa casatorie vor avea acelasi tel, acelasi obiectiv, dictat de aceliasi reguli.
Pana la urma ar fi simpla toata treaba asta cu casatoria. Ma intreb de ce pentru unii e atat de complicata?
Nu ar fi pacat sa ramana doar niste umbre??




Thursday, November 17, 2011

Gnocchi al pomodoro o masa delicioasa ;)



Am dat-o in bara cu minunata supa de orez cu dovlecel, nu a luat decat 2 lingurite, dupa care ma ignora complet. Era deja ora 12, deci mai aveam 1 ora sa improvizez ceva ca sa manance haiducul asta mic si sclifosit (seamana cu taica-sau;))) asa ca... am intrat pe site-ul Anei Maria Ciolacu, unde eram sigura ca voi gasi ceva... http://www.justlovecookin.com/2010/11/gnocchi.html si... da.. am gasit.... eram ca un titirez in bucatarie, dar a iesit, oarecum..... asa ca maimutica mea cea mica a mancat, si gata... am scapat ;)) 

Imi pare rau, ca a fost in contratimp si nu am reusit sa fac o poza finala, toate sunt in ceata. 
Insa pentru acesti Gnocchi este nevoie de o chestie.. pe care eu nu am avut-o si pe care am inlocuit-o cu feliatotul de oua. Smart, isn't it?

Wednesday, November 9, 2011

Nunta online Online Wedding: Un mic dejun sanatos, pentru un copil sanatos

Nunta online Online Wedding: Un mic dejun sanatos, pentru un copil sanatos: Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la ce fac de mancare lui Alexis, ma apuca durerea de cap, insa, in loc sa pun mana pe Nurofe...

Un mic dejun sanatos, pentru un copil sanatos

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la ce fac de mancare lui Alexis, ma apuca durerea de cap, insa, in loc sa pun mana pe Nurofen, mai arunc cate o privire pe minunatul, incredibilul, neinegalabilul blog al Anei Maria Ciolacu, adica acesta http://www.justlovecookin.com. Ultima ei "nebunie" a fost acest  Estonian Kringel, care l-am pus in aplicare. va marturisesc ca e prima mea... incercare cu drojdie, insa de cand am dat de reteta, o fac in fiecare seara, ca sa o servesc baietelului meu dimineata. Aveti aici reteta http://www.justlovecookin.com/2011/11/estonian-kringel.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+ana-maria-ciolacu+(Just+Love+Cookin')

 cu exceptia ca am folosit drojdie uscata, miere in loc de zahar (multa miere, noi suntem fani miere de albine, 2 persoane, adica 1 si jumate terminam un borcan de 400 gr pe saptamana :)))) si multa, dar multa scortisoara.

Se vede ca sunt total neprofesionista, si ca ar trebui sa ocolesc bucataria cat mai mult posibil ;))

 Ce sa zic.... e o grozavie si jumate.Au iesit asa: 

Deci... mergeti la linkul de mai sus, daca nu v-au convins pozele mele ofilite. ;))

Nunta online Online Wedding: Traditii de nunta/ Something blue, Something old, ...

Nunta online Online Wedding: Traditii de nunta/ Something blue, Something old, ...: Deci am ramas la Cavalerul si Domnisoara de Onoare. Asadar, ce rol au ei? Cavalerii de onoare se intalnesc la mire acasa, unde are loc Bar...

Traditii de nunta/ Something blue, Something old, Something new (II)



Deci am ramas la Cavalerul si Domnisoara de Onoare. Asadar, ce rol au ei? Cavalerii de onoare se intalnesc la mire acasa, unde are loc Barbieritul Mirelui, care simbolizeaza trecerea acestuia de la tanar flacau, la barbat adevarat :)) la barbat care isi asuma responsabilitati, care este pregatit sa puna bazele unei noi famili, alaturi de aleasa lui, hheiii.. clar vorbim la modul teoretic.... :))apoi, impreuna merg sa ia buchetele de mireasa/ nasa, bratarile de mana, lumanarile, cocardele, de la florarie. Apoi acestia, merg la nasi acasa, unde ginerica, ofera nasei buchetul de flori, se felicita, dupa care pornesc cu totii spre casa miresei. Aici, mireasa pregatita, intampina nasii, si mirele, isi primeste buchetul (mult asteptat ;))) de la mire, si deci incepe Gatitul Miresei de catre nasa si domnisoara de onoare.


I se aseaza voalul, care conform traditiei romanesti, o protejeaza pe mireasa de spiritele si de gandurile rele, ale celor care o vad, si pentru ca orice mireasa e frumoasa, aceasta poate fi deocheata de catre cei care pot face acest lucru. Coolll... 
Pe timpurile stravechi, cand casatoriile erau stabilite intre parinti, fara ca cei tineri sa se cunoasca, mireasa aparea la biserica cu voalul pe ochi, si doar la finalul slujbei religioase, aceasta isi ridica voalul. Alte surse, afirma ca mireasa trebuie sa poarte voal pe cap, ca semn al fecioriei, iar la sfarsitul nuntii, i se pune pe cap o esarfa, un batic, care simbolizeaza devenirea ei ca femeie. Dragut, nu?? 
Cocardele.. vezi ca am un post special dedicat cocardelor. Iar bratarile... sunt doar o inventie a secolului, care peste ani va fi o traditie, asa ca trebuie sa le dam si lor o semnificatie. Ati remarcat ca bratarile de flori se pun si la soacre, si la nasa, si la domnisoara de onoare, ce sa zic.... daca cocardele se pun in partea stanga in dreptul inimii, cu semnificatia clara de consideratie si respect, a mirilor fata de nuntasi,  iar  aceste bratari se pun la mana, atunci tot asta semnifica ;)))) adica nu te respect de la inima la inima, ci de la inima la mana, adica mana sta atarnata langa buzunar.. deci trageti voi concluzia ;))) Eu sincer nu vad semnificatia acestor bratari, e o chestie noua, fara niciun semns, in afara de cel de design. Dar ma mai gandesc si cercetez, si daca aflu ceva... :)))
OOO... urmaeza Hora Miresei  din parcare desigur, si Turta Miresei care se rupe de nasa si soacra mica, desupra capului miresei, si se arunca in 4 parti, probabil dupa punctele cardinale :)) glumesc :)) Ce semnifica hora?? pe scurt... sa arate vecinilor ca s-a maritat fata, si nu a ramas fata batrana, care pe vremuri era o mare rusine, deci, un prilej de bucurie . Turta/ painea semnifica belsug, iar ruperea turtei deasupra capului miresei, reprezinta revarsarea prosperitatii asupra ei, aruncarea bucatilor rupte in cele 4 sensuri (N, S, V, E ;))) semnifica raspandirea acestei prosperitati catre cei care se afla in jurul miresei. Deci sa mergem pe langa mirese, cat mai des :)).

Deci gata si cu asta, deci.. cat e ceasul?? la cat e programata cununia religioasa?? aoleu.. am intarziat?? ne mai primeste?? nu are incotro.. deci... stati linistiti... va cununa azi... daca o cununie tine cam 1 ora, atunci ca sa incape toata lumea, ca doar e programata, facem slujba de 30 de minute :)))

Dar inca mai sunt o multime de traditii, sensuri si simboluri care le vom descoperi intr-o postare viitoare. ;))


Thursday, November 3, 2011

Traditii de nunta/ Something blue, Something old, Something new (I)


Cand ma gandesc la traditii de nunta, imi aduc aminte cu jale, cand in fata blocului, soacra mea, a rupt desupra capului meu un colac. La cate m-am opus, asta nu am putut sa nu o fac. Desigur, nu am facut-o pentru ca stiam ce inseamna, sau pentru ca sunt o pastratoare a traditiilor, ci, pur si simplu pentru ca am vazut cat de mult isi doreste soacra mea, acest lucru, asa ca... let's do it!


Am realizat, abia dupa terminarea cununiei religioase, cand am dat cu piciorul in galeata cu apa si flori de pe treptele bisericii, ca motivul pentru care nu vreau sa respect aceste traditii este total nefondat. Firmituri in par? murdaresc rochia de la galeata? sa fim seriosi, se pot intampla si mai rele, insa nu am cautat niciodata sa vad ce insemna aceste traditii. 
Incepand sa caut, am realizat ca nunta, nu e pur si simplu: ne imbracam mumos, ne intalnim, ne bucuram, mancam, dansam, pozam si apoi plecam. Nope... nunta la romani este plina de traditii si semnificatii, de prunzime si intelepciune fantastica.  Deci, sa incepem:

Totul incepe cu cererea in casatorie, sau traditionalul Petit.  Da tatal fata, sau nu? Tanarul trebuie sa mearga la parintii fetei sa ceara mana acesteia. Acest lucru arata respectul tainarulu pentru viitorii socri. Ei bine, in ziua de azi... lucrurile nu mai stau chiar asa. M-a cerut in casatorie, am zis da? ce mai conteaza? let's do it! Pai, ce nu e binecuvantat de cei care te-au nascut si crescut, cu certitudine ca nu va merge bine. Astazi, valoarea familie nu mai exista, si ca atare nimeni nu mai da valoare nuntii, nimeni nu mai vede profunzimea ritualului pe care trebuie sa-l parcurgi ca mire si mireasa.
Urmeaza Inelul de Logodna. Dupa ce parintii accepta si binecuvinteaza aceasta casatorie, tanarul merge sa aleaga inelul care il va darui iubitei lui. Ce e cu inelul asta de logodna? Se pare ca aceasta traditie este luata de  la egipteni care daruia iubitelor un inel, acceptarea acestuia presupunea un juramant de uniune, daruire si supunere. Inelul se punea pe degetul inelar, de la mana stanga, acest deget fiind considerat in legatura directa cu inima, organul care ascunde cele mai puternice sentimente, adica dragostea si respectul. Wow.. interesant.. treaba asta nu e chiar romaneasca, dar foarte folosita, stiu ca sotul meu m-a cerut in casatorie fara inel, apoi am mers sa cumparam inelul, adica sa-l aleg eu. Iar acum, cand ma uit la inel, ma gandesc la perioada dinainte de casatorie. Asta simt eu. Funny, isn't it?
Alegerea Nasilor. O sa vorbim mai multe despre nasi, intr-un post special dedicat lor, asta pentru ca eu ii considet extrem de importanti. ;) faza draguta aici este Ploconul. Da, dupa ce tinerii hotarasc care ar fi nasii potriviti pentru ei, merg cu ploconul, adica un cadou, daca nasii accepta ploconul, asta inseamna ca le vor fi nasi. Exista un plocon inainte de nunta, adica sambata seara, mirele trimite un plocon nasilor: 5 kg, de vin, 5 lipii, o gasca, zahar si tuica. Genial nu? Si mai exista un plocon dupa nunta: 10 paini, 7-1 gaste si curcani, 10 kg de vin, 3 kg de tuica. Cine stie ce semnificatie au numerele, painile si gastele, ca nu am gasit pe nicaieri. Clar, nu mai da nimeni asa ceva, dar e draguta ideea.
Cavalerii de onoare. Au si ei un rol important. Promit sa postez cat de curand posibil.

Si mai sunt multe, multe traditii. 

Wednesday, November 2, 2011

Broccoli cu pui

Asa ca.. azi, in goana mare... a iesit broccoli cu pui. Dar a fost yummy, yummy..
Ingrediente:
broccoli
piept de pui
gogosar
unt
samantana
patrunjel
ustruoi
sare, piper

Deci, am scos repede puiul de la congelator (adica o bucatica,  ca eu tai pieptul de pui in 4 bucatiti, si le congelez in pungute separate, si scot cate o bucatica, atat cat am nevoie pentru mancarea strumfului meu, 1 an si 9 luni), l-am fiert bine, bine, adica vreo jumate de ora, asta inseamna la mine bine. Apoi, am curatat, spalat si taiat buchetele broccoli. 
Am topit un cubulet de unt, am adaugat carnea de pui taiata bucatele mici, buchetelele de broccoli, si o cana de apa, ca sa nu le prajesc, desigur, gogosarul taiat bucatele mici, sare si piper. Capacelul pe oala, si gata.

 Adica aproape gata. Am lasat sa fiarba bine toate, cu capacelul pus, dupa care am taiat patrunjelul si o feliuta de ustruoi, si mai marunt taiata, si le-am adaugat. Am mai lasat sa fiarba, le-am scos pe o farfurie, am pus putinitaca smantana... si .. cam atat. Hi, hi, hi... 
A iesit yummy, yummy... adica noua ne-a placut...


Mancare pentru cocute/ Baby Food

   

M-am hotarat! In masura in care voi avea timp, voi posta si diverse mancaruri pe care le prepar baietelului meu, Alexis.
   De ce? de ce nu! Glumesc! Azi mi-a venit ideea. Eram programati sa luam masa in "oras", adica la o prietena acasa, insa s-a contramandat totul cu o ora inainte sa pape puiul meu, asa ca a trebuit sa gandesc repede o "reteta", care sa aiba si succes la dumnealui, ca e pretentios ca taica-sau. Asa ca, am aruncat repede o privire ce am in the fridje, si sa am ce sa dau copilului sa pape.
   Trebuie sa mentionez de la inceput, ca urasc sa stau in bucatarie, sa fac mancare in special, ca de altfel, imi place sa spal vase, desi masina de spalat vase este pe my wish list ;)). Si ce trebuie sa se mai stie, este faptul ca sunt foarte stricta cu mancarea bebelusului. Nu miraculoasele prajeli, Nu mancare la cutie, Nu prafuri, Nu la microunde, Nu  condimente, si lista poate continua. Am casa ticsita de carti cu retete pentru copii, si imi pare rau ca am irosit banii aiurea, deoarece sunt pline de porcarii, si recomandari pe care eu nu le-as pune in practica e.g. snitel de pui/ porc(prajit in ulei), omleta, prajituri cu zahar cat cuprinde,  pentru copii de 1 an. Asta e culmea. Asa ca, de ceva timp, am incetat sa mai "studiez" cartile si site-urile speciale cu mancaruri pentru bebelusi/ copii. Mai degraba am gasit mancaruri si prajituri numai bune pentru bebelusi, pe site-uri dedicate adultilor, clar ca l-am salvat si le urmaresc cu placere.
   Deci, cam atat! Daca poate fi de folos cuiva, ma bucur, daca nu, asta e! ;))
   Eii.. si daca cineva vrea sa ma critice, e asteptat cu mare placere. :))

Sunday, October 30, 2011

Black and white wedding

   Simplu! Nunta in alb si negru! Hai sa vedem semnificatia. Stim ca mirele si mireasa trebuie sa fie in rochia alba de mireasa, si asa cum zice sotul meu, in costumul negru de pinguin. Albul e clar, puritate, inocenta, prospetime, unicitate, desigur caracteristici care se asociaza unei mirese. Dar de ce mirele in nergu? Ca pana la urma negru e de rau, denota tristete, negativism, depresie, nemultumire, regret. Aoleu, sa speram ca nu are nimic a face mirele cu toate astea!!! Eii.. clar ca nu, pentru ca pe de alta parte, negru imi inspira creativitate, protectie, simplitate. 
   Deci, in concluzie, de ce as face nunta in alb si negru? Simplu, daca tot suntem doi, un mire in black, si o mireasa in white, adica un duet, intre firav si viguros, intre delicatete si duritate, atunci sa se vada in totalitate. De la buchetul miresei, pana la marturii.  Invitatiile de nunta, in alb si negru se pot realiza usor, si sunt absolut deosebite. Si, de ce nu si la un cost foarte mic, pentru ca poti sa le realizezi singur, acasa. O hartie/ carton alb, cu dungi fine, iesite in relief, sub diferite forme, textul invitatiei de culoare neagra, si alte diferite imprimeuri negre, pot fi combponentele de baza pentru o invitatie de nunta absolut grozava.
 Marturiile de nunta, acele mici cadouri pe care invitatiile iau acasa semn amintire, pot fi niste simple cutiute, in alb si negru, cu faimoasele bomboane in ele, cu funde. 
   Cardurile de masa, plicurile de bani, lumanarile, aranjamentele florale, si ele pot arata grozav in alb si negru. Cu putina imaginatie, poti avea o nunta de vis, in alb si negru. O... sa nu uitam de miresica, ideal ar fi sa pastreze rochia alba, si sa adauge accesoriile de culoare neagra, o panglica la mijloc, o broderie pe un colt al rochiei,   un evantai negru, o umbrela neagra, poseta cu o combinatie de alb si negru. Da, in ansamblu,  super, asa ar iesi, super.  
    Asadar, cine are curajul de a trece peste barierele banalului, cine isi doreste o nunta de o simplitate maxima si de o maiestate impresionanta, poate alege alb si negru.

Tu ti-ai dori o nunta in alb si negru? Daca nu, te rog mai da-mi o sansa sa te conving. ;)



Saturday, October 22, 2011

Invitatia ta de nunta, cum va fi?

Invitatia ta de nunta, cum va fi?

            Invitatia de nunta este un „must” al unei nunti. As putea zice ca este cheia care „deschide” nunta. Invitatia, nu doar ca anunta ca va avea loc acest eveniment, cand si cu cine, aceasta da tonul nunti, si cand zic asta ma refer de la culoare pana la atitudine.  
            Se stie prea bine ca mireasa, si desigur si mirele, se hotarasc asupra culorii care va acompania nunta. Lila, verde, rosu, negru si toate culorile, care se vor regasi de la aranjamentele florale, pana la pantofii miresii (ati obeservat ca mai nou, miresele, asorteaza pantofii cu buchetul, si chiar cu accesoriile din par, mie chiar mi se pare cool), deci, de ce nu si cu invitatia.
          Mergi de multe ori sa alegi invitatia, si nu stii dupa ce sa te uiti. Un prim puct de la care trebuie sa pleci in alegerea invitatiei pentru nunta, este culoarea.
            Apoi, alegi caracteristica principala a acesteia, adica, vrei o invitatie sobra si serioasa, sau una haioasa, vrei una simpla, fara tra la la uri, floricele si fundite, sau vrei una cu mult, sclipici si pietricele (cam astea predomina in cataloage ;)))
            Si, desigur, tipul texului, clar... functie de invitatie, culoarea textului, si cel mai greu textul in sine. Daca romanii merg pe texte siropoase si imbarligoase, americanii, prefera textele simple, scurt si la subiect. Easy, nu?    
            Ati remarcat ca piata e plina de invitatii de nunta, evident de la kitschuri pana la adevarate opere de arta.

Se poate mai simplu?


Cum vi se par aceste modele? Eu as zice Bestiale, atat ca look, cat si ca pret, si cand zic ca pret asta ar include costul cartonului si al cartusului, pentru ca le poate face oricare dintre noi. Sa faci asa ceva in CorelDraw, iti ia ca timp 15- 20 minute. Deci, ar fi si profitabilitate, dar si calitate, la un  pret chiar bun, asta in comparatie cu invitatiile care exista la noi in comert, gen:






 

     Ca si principiu, gusturile nu se discuta, insa la o nunta vor fi intotdeauna carcotasi (ca mine) care sa analizele micile detalii. Take care!




Friday, October 21, 2011

Asa... aranjamente, mai bine nu, nu, nu!!!

   Clar asa nu!!Dupa o simpla cautare pe Google- nunti Galati- ai bucuria de as se afisa mii de organizatori de nunti,, dai click rapid pe ele si ramai uluit de textele promitaroare si increzatoare, insa cand ajungi la poze... incepi sa te scarpini in cap, si sa te intrebi: "cine dreaqu promoveaza site-ul lu' astia??". De ce?? uite de asta:
 vezi aceasta minunata fata de masa zisa "fusta" masa prezidiu, pai ce sa zic... si cearsaful lu' fiu-miu este mai bine calcat decat fata asta de masa, nu vorbim de calitatea materialului sau aranjamentul , care sunt sub orice nivel chiar si pentru cel mai cheap pachet, vorim de un amanunt, care nu tine nici de bani, nici de gust, ci pur si simplu de bun simt, cel putin asa vad eu problema.
   Sau vezi mai jos, aceste minunate huse hai hui asezate, adica trantite pe scaune? nu groaznic, ci ingrozitor, pai scopul husei este clar, de a acoperi scaunul, corect? pai atunci de ce se vad picioarele? groaznic!!  noroc ca la nunta mea eu mi-am facut aranjamentele, de la huse pana la servetele.
   Si ca o mica paranteza, aranjamentele din pozele de mai sus au fost facute sub un nume foarte mare, care nu stiu cum au dat franciza celor din Galati. Deci, clar, asa nu!!
  Haa... tocmai am dat peste un site, care da... se vede clar un nivel de calitate superioara, insa m-a bufnit rasul cand am vazut Chief Wedding Planner- pai ce e ala un wedding planner domnule?? daca furnizezi 2 servicii din 10 te numesti wedding planner? not realy! 
   








   Am gasit un ghid, care il recomand din tot sufletul tuturor.  
Poate asa se va renunta la husele astea ingrozitoare si inutile.

















   

 

 



Wednesday, October 19, 2011

Nunta ta intr-o zi de toamna!




 
     Ei? Cum suna? Cred ca depinde... da ... daca se aude pic, pic, pic... e clar ca nu suna bine, insa daca dimineata iti zambeste soarele, atunci da!! ar fi o zi de toamna superba pentru o nunta, si cum eu nu mai am nicio sansa, macar tu, te poti gandi sa te casatoresti toamna. Dar totusi nu uita! e posibil si sa se auda pic, pic, pic... 
    Dar totusi.. poate te conving... ce zici de aranjamentele acestea, cocarde pe romaneste.
     Cat de simplu, dar in acelasi timp cat de stilate, ca sa nu mai zic ca sunt si teribil de simplu de facut. Da... dai o strigare, mama, tata, frati surori, soacra, cumnati si cumnate, ne hotaram ce model facem, ce avem nevoie, calculam costurile si ne apucam de treaba. De frunze e plin parcul, panglica gasim carca... mana de lucru o avem, deci ce mai stam pe ganduri? 
       Aaaa.. cocarde.. ce sunt cocardele... un semn maiestos, pe care mirii il pun in piept nuntasilor. Este imaginea nuntii. Este simbolul cu care un nuntas ramane dupa nunta. Imi plac foarte mult aceste cocarde, insa daca ne gandim practic... e o risipa de bani, si nu isi ating scopul. Adica, dear, mergem la nunta, ni se aseaza aceste cocarde in piept, ca acolo e locul lor, si evident ne distram la maxim, dansam, de la populara pana la hip hop, deci... se pierd aceste cocarde, asadar ajungi dimineata acasa... fara nimic, evident ca raman amintirile, insa nimic tangiblil, care sa le arati copiilor, si care sa-l pastrezi peste ani. Deci doar din acest punct de vedere, nu sunt deacord cu aceste cocarde la nuntasi.
       Dar, insemnatatea acestora este impresionanta deoarece, la origine cocarda era o insigna sau panglica (de obicei in culorile nationale) purtata de militari la chipiu sau de civili la piept in anumite imprejurari solemne. Evenimentul la care oamenii participa este unul solemn: casatoria este un moment de trecere pentru miri si ei au nevoie de sprijinul invitatilor pentru a depasi acest timp plin de emotie. Deci, este un mod in care mirii isi exprima consideratia profunda fata de nuntasii care le sunt aproape.
       O sa mai discutam despre cocarde, intr-un post special alocat acestora. Pana una alta, sa ne intoarcem la  Nunta intr-o zi de toamna. Suna atat de frumos, atat de romantic. Ooo.. ca sa nu vorbim de ce minunatii de poze pot face profesionistii.. 


       Mirii, spectaculosii miri, ea in rochia alba, iar el in costumul negru, plimbandu-se prin parc, printre miile de frunze, miile de culori... oo... spectaculos.. Deci, ce zici? 
 

Cand se fac nunti?

   Cand ne cununam la biserica? Cred ca astfel ar trebui sa incep. 
   Deci, conform calendarului crestin ortodox, si nu ca sa fac discriminari dar daca tot traim in Romania, unde populatia majoritara este crestin ortodoxa, si eu implicit, asa se cade, nu? Biserica Ortodoxa Romana zice:
 Nu se fac nunţi

  • In toate zilele de post de peste an
  • In zilele praznicelor imparatesti si in ajunul lor
  • In saptamana lasatului de carne 
  • In Postul Sfintelor Pasti 
  • In Saptamana Luminata 
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului 
  • In Postul Nasterii Domnului 
  • De la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului 
   Asta in general vorbind. Deci, in cursul anului acestuia, cine mai doreste sa se cunune la Biserica, o mai poate face doar pana pe 14 noiembrie, apoi o pauza ca de, vine postul Craciunului, si apoi abia dupa 6 ianuarie (da, adica in 2012). Deci mai sunt 2 saptamani pentru anul acesta. Se casatoreste cineva in aceste 2 saptamani?  
   Deci, avem suficient timp sa ne pregatim linistiti pentru sezonul urmator.
    Si daca tot suntem la capitolul acesta, sa vedem si in 2012 , cand nu se pot face nunti:

Nu se fac nunţi
  • In toate zilele de post de peste an
  • In zilele praznicelor imparatesti si in ajunul lor
  • In saptamana lasatului de carne (20-26 februarie 2012)
  • In Postul Sfintelor Pasti (27 februarie - 14 aprilie 2012)
  • In Saptamana Luminata (16 aprilie - 21 aprilie 2012)
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (11 - 28 iunie 2012)
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august)
  • In Postul Nasterii Domnului (14 noiembrie - 24 decembrie)
  • De la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului (25 decembrie - 6 ianuarie)
Deci cam asa arata calendarul si pe 2012.

   

Tuesday, October 18, 2011

Nunta ta, online

    Asa e... exista o sumedenie de forumuri, site-uri, bloguri, care te pot informa. Orice tip de informatie, stiu bine asta. Insa, daca tot am ceva timp liber, internet la discretie, de ce sa nu contribui si eu la aceasta masa de informatii. Deci, azi m-am hotarat sa va impartasesc pe blogul meu (ce fain suna) :) din experienta mea, din cunostintele mele. Asa ca daca ai nevoie de vreo informatie, nu ezita sa ma intrebi.
     Ha... nu chiar orice, clar ca nu stiu orice... insa pasiunea mea sunt nuntile. Am avut parte doar de una (si una va ramane), am lucrat cu o agentie cativa ani, si am acumulat si de acolo ceva experienta, si de ce sa nu ma laud proiectul de licenta a fost un plan de afaceri, evident cu un studiu de caz, adica am infiintat virtual o firma de wedding planner, in Galati. Clar, am primit 10 cu felicitari, profesorii uimiti de idee, insa in veci nu va exista o firma de wedding planner in acest oras, nici nu trebuie sa va explic de ce, nu? ;)
   Deci, voi posta informatii, sper eu cat mai utile pentru viitori miri si mirese, nasi si nase, domnisoare si cavaleri de onoare. Voi "culege" din folclorul romanesc obiceiuri si datini de nunta la romani.

      Voi si vom analiza noile tendinte in aranjamente, culori, rochii, buchete. Si, desigur sper sa ne intalnim, nu doar virtual, si sa ne impartasim din experintele si emotiile noastre. 
      A.... si inca un lucru la care ma pricep bine, voi analiza/ critica toate restaurantele si firmele care organizeaza nunti in Galati. Am voie, nu? :))