Sunday, October 30, 2011

Black and white wedding

   Simplu! Nunta in alb si negru! Hai sa vedem semnificatia. Stim ca mirele si mireasa trebuie sa fie in rochia alba de mireasa, si asa cum zice sotul meu, in costumul negru de pinguin. Albul e clar, puritate, inocenta, prospetime, unicitate, desigur caracteristici care se asociaza unei mirese. Dar de ce mirele in nergu? Ca pana la urma negru e de rau, denota tristete, negativism, depresie, nemultumire, regret. Aoleu, sa speram ca nu are nimic a face mirele cu toate astea!!! Eii.. clar ca nu, pentru ca pe de alta parte, negru imi inspira creativitate, protectie, simplitate. 
   Deci, in concluzie, de ce as face nunta in alb si negru? Simplu, daca tot suntem doi, un mire in black, si o mireasa in white, adica un duet, intre firav si viguros, intre delicatete si duritate, atunci sa se vada in totalitate. De la buchetul miresei, pana la marturii.  Invitatiile de nunta, in alb si negru se pot realiza usor, si sunt absolut deosebite. Si, de ce nu si la un cost foarte mic, pentru ca poti sa le realizezi singur, acasa. O hartie/ carton alb, cu dungi fine, iesite in relief, sub diferite forme, textul invitatiei de culoare neagra, si alte diferite imprimeuri negre, pot fi combponentele de baza pentru o invitatie de nunta absolut grozava.
 Marturiile de nunta, acele mici cadouri pe care invitatiile iau acasa semn amintire, pot fi niste simple cutiute, in alb si negru, cu faimoasele bomboane in ele, cu funde. 
   Cardurile de masa, plicurile de bani, lumanarile, aranjamentele florale, si ele pot arata grozav in alb si negru. Cu putina imaginatie, poti avea o nunta de vis, in alb si negru. O... sa nu uitam de miresica, ideal ar fi sa pastreze rochia alba, si sa adauge accesoriile de culoare neagra, o panglica la mijloc, o broderie pe un colt al rochiei,   un evantai negru, o umbrela neagra, poseta cu o combinatie de alb si negru. Da, in ansamblu,  super, asa ar iesi, super.  
    Asadar, cine are curajul de a trece peste barierele banalului, cine isi doreste o nunta de o simplitate maxima si de o maiestate impresionanta, poate alege alb si negru.

Tu ti-ai dori o nunta in alb si negru? Daca nu, te rog mai da-mi o sansa sa te conving. ;)



Saturday, October 22, 2011

Invitatia ta de nunta, cum va fi?

Invitatia ta de nunta, cum va fi?

            Invitatia de nunta este un „must” al unei nunti. As putea zice ca este cheia care „deschide” nunta. Invitatia, nu doar ca anunta ca va avea loc acest eveniment, cand si cu cine, aceasta da tonul nunti, si cand zic asta ma refer de la culoare pana la atitudine.  
            Se stie prea bine ca mireasa, si desigur si mirele, se hotarasc asupra culorii care va acompania nunta. Lila, verde, rosu, negru si toate culorile, care se vor regasi de la aranjamentele florale, pana la pantofii miresii (ati obeservat ca mai nou, miresele, asorteaza pantofii cu buchetul, si chiar cu accesoriile din par, mie chiar mi se pare cool), deci, de ce nu si cu invitatia.
          Mergi de multe ori sa alegi invitatia, si nu stii dupa ce sa te uiti. Un prim puct de la care trebuie sa pleci in alegerea invitatiei pentru nunta, este culoarea.
            Apoi, alegi caracteristica principala a acesteia, adica, vrei o invitatie sobra si serioasa, sau una haioasa, vrei una simpla, fara tra la la uri, floricele si fundite, sau vrei una cu mult, sclipici si pietricele (cam astea predomina in cataloage ;)))
            Si, desigur, tipul texului, clar... functie de invitatie, culoarea textului, si cel mai greu textul in sine. Daca romanii merg pe texte siropoase si imbarligoase, americanii, prefera textele simple, scurt si la subiect. Easy, nu?    
            Ati remarcat ca piata e plina de invitatii de nunta, evident de la kitschuri pana la adevarate opere de arta.

Se poate mai simplu?


Cum vi se par aceste modele? Eu as zice Bestiale, atat ca look, cat si ca pret, si cand zic ca pret asta ar include costul cartonului si al cartusului, pentru ca le poate face oricare dintre noi. Sa faci asa ceva in CorelDraw, iti ia ca timp 15- 20 minute. Deci, ar fi si profitabilitate, dar si calitate, la un  pret chiar bun, asta in comparatie cu invitatiile care exista la noi in comert, gen:






 

     Ca si principiu, gusturile nu se discuta, insa la o nunta vor fi intotdeauna carcotasi (ca mine) care sa analizele micile detalii. Take care!




Friday, October 21, 2011

Asa... aranjamente, mai bine nu, nu, nu!!!

   Clar asa nu!!Dupa o simpla cautare pe Google- nunti Galati- ai bucuria de as se afisa mii de organizatori de nunti,, dai click rapid pe ele si ramai uluit de textele promitaroare si increzatoare, insa cand ajungi la poze... incepi sa te scarpini in cap, si sa te intrebi: "cine dreaqu promoveaza site-ul lu' astia??". De ce?? uite de asta:
 vezi aceasta minunata fata de masa zisa "fusta" masa prezidiu, pai ce sa zic... si cearsaful lu' fiu-miu este mai bine calcat decat fata asta de masa, nu vorbim de calitatea materialului sau aranjamentul , care sunt sub orice nivel chiar si pentru cel mai cheap pachet, vorim de un amanunt, care nu tine nici de bani, nici de gust, ci pur si simplu de bun simt, cel putin asa vad eu problema.
   Sau vezi mai jos, aceste minunate huse hai hui asezate, adica trantite pe scaune? nu groaznic, ci ingrozitor, pai scopul husei este clar, de a acoperi scaunul, corect? pai atunci de ce se vad picioarele? groaznic!!  noroc ca la nunta mea eu mi-am facut aranjamentele, de la huse pana la servetele.
   Si ca o mica paranteza, aranjamentele din pozele de mai sus au fost facute sub un nume foarte mare, care nu stiu cum au dat franciza celor din Galati. Deci, clar, asa nu!!
  Haa... tocmai am dat peste un site, care da... se vede clar un nivel de calitate superioara, insa m-a bufnit rasul cand am vazut Chief Wedding Planner- pai ce e ala un wedding planner domnule?? daca furnizezi 2 servicii din 10 te numesti wedding planner? not realy! 
   








   Am gasit un ghid, care il recomand din tot sufletul tuturor.  
Poate asa se va renunta la husele astea ingrozitoare si inutile.

















   

 

 



Wednesday, October 19, 2011

Nunta ta intr-o zi de toamna!




 
     Ei? Cum suna? Cred ca depinde... da ... daca se aude pic, pic, pic... e clar ca nu suna bine, insa daca dimineata iti zambeste soarele, atunci da!! ar fi o zi de toamna superba pentru o nunta, si cum eu nu mai am nicio sansa, macar tu, te poti gandi sa te casatoresti toamna. Dar totusi nu uita! e posibil si sa se auda pic, pic, pic... 
    Dar totusi.. poate te conving... ce zici de aranjamentele acestea, cocarde pe romaneste.
     Cat de simplu, dar in acelasi timp cat de stilate, ca sa nu mai zic ca sunt si teribil de simplu de facut. Da... dai o strigare, mama, tata, frati surori, soacra, cumnati si cumnate, ne hotaram ce model facem, ce avem nevoie, calculam costurile si ne apucam de treaba. De frunze e plin parcul, panglica gasim carca... mana de lucru o avem, deci ce mai stam pe ganduri? 
       Aaaa.. cocarde.. ce sunt cocardele... un semn maiestos, pe care mirii il pun in piept nuntasilor. Este imaginea nuntii. Este simbolul cu care un nuntas ramane dupa nunta. Imi plac foarte mult aceste cocarde, insa daca ne gandim practic... e o risipa de bani, si nu isi ating scopul. Adica, dear, mergem la nunta, ni se aseaza aceste cocarde in piept, ca acolo e locul lor, si evident ne distram la maxim, dansam, de la populara pana la hip hop, deci... se pierd aceste cocarde, asadar ajungi dimineata acasa... fara nimic, evident ca raman amintirile, insa nimic tangiblil, care sa le arati copiilor, si care sa-l pastrezi peste ani. Deci doar din acest punct de vedere, nu sunt deacord cu aceste cocarde la nuntasi.
       Dar, insemnatatea acestora este impresionanta deoarece, la origine cocarda era o insigna sau panglica (de obicei in culorile nationale) purtata de militari la chipiu sau de civili la piept in anumite imprejurari solemne. Evenimentul la care oamenii participa este unul solemn: casatoria este un moment de trecere pentru miri si ei au nevoie de sprijinul invitatilor pentru a depasi acest timp plin de emotie. Deci, este un mod in care mirii isi exprima consideratia profunda fata de nuntasii care le sunt aproape.
       O sa mai discutam despre cocarde, intr-un post special alocat acestora. Pana una alta, sa ne intoarcem la  Nunta intr-o zi de toamna. Suna atat de frumos, atat de romantic. Ooo.. ca sa nu vorbim de ce minunatii de poze pot face profesionistii.. 


       Mirii, spectaculosii miri, ea in rochia alba, iar el in costumul negru, plimbandu-se prin parc, printre miile de frunze, miile de culori... oo... spectaculos.. Deci, ce zici? 
 

Cand se fac nunti?

   Cand ne cununam la biserica? Cred ca astfel ar trebui sa incep. 
   Deci, conform calendarului crestin ortodox, si nu ca sa fac discriminari dar daca tot traim in Romania, unde populatia majoritara este crestin ortodoxa, si eu implicit, asa se cade, nu? Biserica Ortodoxa Romana zice:
 Nu se fac nunţi

  • In toate zilele de post de peste an
  • In zilele praznicelor imparatesti si in ajunul lor
  • In saptamana lasatului de carne 
  • In Postul Sfintelor Pasti 
  • In Saptamana Luminata 
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului 
  • In Postul Nasterii Domnului 
  • De la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului 
   Asta in general vorbind. Deci, in cursul anului acestuia, cine mai doreste sa se cunune la Biserica, o mai poate face doar pana pe 14 noiembrie, apoi o pauza ca de, vine postul Craciunului, si apoi abia dupa 6 ianuarie (da, adica in 2012). Deci mai sunt 2 saptamani pentru anul acesta. Se casatoreste cineva in aceste 2 saptamani?  
   Deci, avem suficient timp sa ne pregatim linistiti pentru sezonul urmator.
    Si daca tot suntem la capitolul acesta, sa vedem si in 2012 , cand nu se pot face nunti:

Nu se fac nunţi
  • In toate zilele de post de peste an
  • In zilele praznicelor imparatesti si in ajunul lor
  • In saptamana lasatului de carne (20-26 februarie 2012)
  • In Postul Sfintelor Pasti (27 februarie - 14 aprilie 2012)
  • In Saptamana Luminata (16 aprilie - 21 aprilie 2012)
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (11 - 28 iunie 2012)
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august)
  • In Postul Nasterii Domnului (14 noiembrie - 24 decembrie)
  • De la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului (25 decembrie - 6 ianuarie)
Deci cam asa arata calendarul si pe 2012.

   

Tuesday, October 18, 2011

Nunta ta, online

    Asa e... exista o sumedenie de forumuri, site-uri, bloguri, care te pot informa. Orice tip de informatie, stiu bine asta. Insa, daca tot am ceva timp liber, internet la discretie, de ce sa nu contribui si eu la aceasta masa de informatii. Deci, azi m-am hotarat sa va impartasesc pe blogul meu (ce fain suna) :) din experienta mea, din cunostintele mele. Asa ca daca ai nevoie de vreo informatie, nu ezita sa ma intrebi.
     Ha... nu chiar orice, clar ca nu stiu orice... insa pasiunea mea sunt nuntile. Am avut parte doar de una (si una va ramane), am lucrat cu o agentie cativa ani, si am acumulat si de acolo ceva experienta, si de ce sa nu ma laud proiectul de licenta a fost un plan de afaceri, evident cu un studiu de caz, adica am infiintat virtual o firma de wedding planner, in Galati. Clar, am primit 10 cu felicitari, profesorii uimiti de idee, insa in veci nu va exista o firma de wedding planner in acest oras, nici nu trebuie sa va explic de ce, nu? ;)
   Deci, voi posta informatii, sper eu cat mai utile pentru viitori miri si mirese, nasi si nase, domnisoare si cavaleri de onoare. Voi "culege" din folclorul romanesc obiceiuri si datini de nunta la romani.

      Voi si vom analiza noile tendinte in aranjamente, culori, rochii, buchete. Si, desigur sper sa ne intalnim, nu doar virtual, si sa ne impartasim din experintele si emotiile noastre. 
      A.... si inca un lucru la care ma pricep bine, voi analiza/ critica toate restaurantele si firmele care organizeaza nunti in Galati. Am voie, nu? :))